Yinjooga liikuttaa Kuopiossa

Yinjooga palauttaa energiasi, syvävenyttää, tyynnyttää ja auttaa pysähtymään. Toisin kuinuseimmat yang-tyyliset joogat, joissa on dynaamiset liikkeet, yingjooga on erittäin rauhallista. Se onkin erityisen tehokasta suorittaja-persoonille. Kun elämää vievät eteenpäin työ, perhe ja pärjääminen, pysähtyminen on vaikeaa. Kiireinen elämä vie kehon ja mielen lukkoon.

Fyysisen ja henkisen suorittamisen vastakohta

Yinjooga tasapainottaa kehoa ja mieltä. Siihen kuuluu useita minuutteja kestäviä venytyksiä, joissa käytetään apuvälineinä tyynyjä, peittoja tai tuolia. Kaikki liikkeet tehdään rauhassa ja antaudutaan painovoiman vietäväksi. Hengitys auttaa keskittymään. Yinjooga on erityisen meditatiivinen ja kehon voimaa palauttava joogan muoto.

Yinjoogan vaikutuksia

  • Sidekudosten aineenvaihdunnan elvyttäminen
  • Sisäelinten toiminta paranee
  • Tarve suorittaa vähenee
  • Kiireen tuntu vähenee
  • Mieli rauhoittuu ja selkenee

Painovoima vapauttaa kehoa hiljalleen lukoista

Tärkeää yinjoogassa on maltti. Pysähtyminen. Keho ei palaudu jännitteistä sormen napsautuksella vaan vaatii hitaan palautumisen. Sentti sentiltä, milli milliltä, kehosi jännitteet katoavat ja tunnet, kuinka painovoima vie kehoa alaspäin.

Tietoisuus omasta kropasta

Harjoituksia tehdessä tulet koko ajan enemmän ja enemmän tietoiseksi omasta kropastasi. Alat tuntea kohtia, jotka ovat lukossa, jumissa tai jotenkin epätasapainossa. Vapauttavaa onkin, kun keho lopulta soljuu oikeisiin tiloihin ja tasapainoon. Keskittyminen harjoituksiin auttaa myös tyhjentämään pään kiireen tunnusta, jolloin ajatukset selkenevät. Myös hyvät yöunet ovat taatut, kun keho ja mieli ovat tasapainossa. 

Sopiiko yinjooga sinulle?

Hyödylliseksi yinjoogan meillä Kuopiossa ovat kokeneet ihmiset, joilla on tarve rauhoittaa mielensä ja vapauttaa kehot kireydestä. Yleensä kiire ja stressi on kerääntynyt jo vuosien ajan, niin että se saattaa tuntua jo normaalilta tilalta. Anna yinjoogan silloin yllättää ja palauttaa tasapaino. Lisätietoja joogasta ja muista palveluistamme saat ottamalla yhteyttä.